انواع پیچ و مهره

پیچ و مهره

پیچ و مهره دارای انواع مختلفی است که هر کدام کاربری های خاصی دارند که میتوان از انواع زیر نام برد:

-پیچ و مهره ماسوره ای
-پیچ و مهره ی گوه ای
-پیچ های چسب دار
-پیچ های متراکم شدنی
-پیچ سرمته ای

پیچ و مهره ی ماسوره ای

اشناترین پیچ و مهره بین تمامی افراد است. خیلی از افراد نام این نوع پیچ ها نمی دانند؛ولی در بسیار از ابزارها و بسته بندی قطعات به خصوص خودرو از این نوع پیچ ها استفاده شده است. مشخص ترین حالت این نوع پیچ ها، سر آن ها است که به صورت چند ضلعی استو دارای قطرهای بزرگی می باشند. قطر آن ها به صورت ۰٫۳۵ و ۰٫۵ اینچ هستند و از اینرو قدرت بیشتری نسبت به بقیه دارند. همچنین جنس آن ها از فولاد ضد زنگ است و برایباز و بسته کردن پیچ های ماسوره ای از آچار فرانسه استفاده می شود

پیچ و مهره ی گوه ای

پیچ های گوه ای در دسته پیچ های قدرتی دو سر ماسوره فولادی و ضد زنگ طبقه بندی می شوند. در این نوع پیچ ها بدنه ی قلاویز شده و مهره توسط یک گیره که در قسمت سر است به هم متصل می شوند. از جمله نقاط ضعف پیچ های گوه ای ضعیف بودن آنها نسبت به پیچ های ماسوره ای و تغییر شکل دادن آنهاست که همین مسئله سبب وقوع خطا در کارکرد می شود. از انواع کوجود این نوع پیچ در بازار می توان به دو نوع پیچ در سایزهای ۳۵/۰ اینچ تا ۵/۰ اینچ اشاره نمود. این پیچ ها عموما به رنگ قرمز می باشد و همانگونه که پیش از این بیان گردید قدرت بالایی ندارن و اغلب ضعیف تر از پیچ های مهره ماسوره ای می باشند، این نوع پیچ با اعمال نیروی بسیار کم سریعا دچار تغییر شکل و یا کج شدگی می شوند و بر همین اساس استفاده از این نوع پیچ ها در اکثر موارد باعث وقوع اشتباه می شوند.

پیچ های چسب دار

پیچ های چسب دار که جزء مقاوم ترین نوع پیچ ها موجود در بازار هستند؛ دارای قابلیت نصب در صخره نیز می باشد. در این نوع پیچ امکان استفاده از چسب در فضای خالی ایجاد شده بین پیچ و مهره وجود دارد و بر همین اساس به آن پیچ چسب دار گفته می شود. چسب مورد استفاده در این نوع پیچ چسبی بر پایه رزین می باشد که بر ماومت پیچ می افزاید. البته قدرت و مقاومت این نوع پیچ در صورت نصب غیر اصولی می تواند به شدت کاهش یابد.

پیچ های متراکم شدنی

این پیچ‌ها را پیچ‌های سر دکمه‌ای نیز می‌نامند زیرا سر و ته آن بسیار شبیه دکمه است. طول این پیچ‌ها از ۱٫۲۵ تا ۲ اینچ متفاوت است و قطرشان نیز حدود ۰٫۲۵ اینچ خواهد بود. این پیچ‌ها محورهای جداگانه‌ای دارند که وقتی با فشار چکش در محل فرو رفتند به دیواره‌های سوراخ چسبیده و محکم شوند. چکش زدن باعث می‌شود که محورهای فاصله‌دار تنها در مناطقی که با سوراخ‌ها در تماس هستند به هم نزدیک شده و بدین ترتیب یک حالت گیره‌ای محکمی بین دیواره‌ی خارجی پیچ و دیواره‌ی داخلی سوراخ به وجود آید.
این چسبندگی بین پیچ و سوراخ را چسبندگی فشاری نیز می‌نامند.

پیچ های سرمته ای

پیچ های سرمته ای شبیه پیچ های خودکار هستند. (پیچ خودکار گونه ای از پیچ می باشد که همزمان با آنکه در داخل جسم مورد نظر بسته می شود، می‌تواند حفره ی پیچ را قلاویز کاری کند.)، با این تفاوت که پیچ های نوک دار دارای یک قسمت مته ای شکل در نوک پیچ می باشند.
پیچ سرمته دار معمولا از جنس فولاد ضد زنگ یا فولاد کربنی ساخته می شوند. پیچ های سرمته ای معمولاً دارای سختی بالایی می باشند؛ علاوه بر آن مقاومت کششی و مقاومت برشیِ این گونه پیچ ها نیز زیاد است.

پست جدیدتر

پیام بگذارید